Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Újra automatikusan nyílik a 4-es metró

Újbuda   |   2017, március 14 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 15-étől visszaállítja a 2-es és 4-es metró vonalán az állomásra érkező szerelvények ajtóinak automatikus nyitását. Tehát a ki- és beszálláskor az utasoknak nem kell megnyomniuk az ajtónyitó gombot.

2015. október közepétől a BKK bevezette a 2-es és 4-es metróvonalain a szelektív, vagy más néven egyedi ajtónyitási rendet, mondván ezzel csökkenthető az ajtók elhasználódása, a légkondicionálás hatékonysága pedig javítható. Azonban a fogyatékkal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek visszajelzése miatt a BKK úgy döntött, visszaállítja a korábbi automatikus ajtónyitást. Így mostantól az Alstom-szerelvények ajtói egyszerre nyílnak és záródnak.

  • A 4-es metróvonalon a nyitási és a záródási folyamat automatikus
  • A 2-es metróvonalon az ajtókat a járművezető központilag nyitja illetve zárja.

Mindkét metróvonalon az ajtók záródásakor inaktívvá válnak az ajtónyitó gombok, a gombokon látható zöld fény kialszik. A jelzés után 5 másodperccel az ajtók automatikusan becsukódnak, tehát ekkor a járművekre már nem szabad fel- és leszállni. Az ajtók odazárás elleni védelemmel vannak ellátva, amennyiben érzékelik, hogy az ajtószárnyak közé akadály kerül, annak az ajtónak a zárási folyamata megszakad, majd lassan folytatódik.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.