Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. csütörtök, Iván

Újra Eleven design hétvége Dél-Budán

Újbuda   |   2014, október 1 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Újra megrendezi háromnapos kulturális rendezvényét és design hétvégéjét október 3. és 5. között a Kult11 Egyesület a Bartók Béla úton. Az esemény megnyitója a Gellért térről indul majd egy nem mindennapi, látványos performansszal, a hétvége célja, hogy a környék lehetőségeire irányítsa a figyelmet.

A májusi design hétvégét az a közösségi igény hívta életre, hogy szükség van olyan sokakat megmozgató rendezvényekre, amelyek hozzásegítik a városlakókat közvetlen környezetük megismeréséhez, ahol egyúttal bepillantást nyerhetnek a kortárs alkotók innovatív ötleteibe is. Az október 3-án kezdődő és három napon át tartó rendezvénynek ismét a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont, a környék szinte minden vendéglátóegysége és kiállítótere közreműködik a programok megszervezésében.

A tavaszi rendezvény egyik legsikeresebb elemét a workshopok jelentették, így ezek most nagyobb hangsúlyt kaptak: lesz köztük ékszerkészítéssel, papír újrahasznosítással, 3D nyomtatással és süteménykészítéssel foglalkozó is, de akinek van kedve, elkészítheti saját, egyedi lámpáját is. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, különböző programok keretében rajzolhatnak, de akár a cukorkakészítés fortélyait is megtanulhatják.

A gasztronómia szerelmesei egy különleges kóstolón és a kávékultúráról szóló előadáson vehetnek részt, a divat iránt érdeklődők pedig textil – és divattervezők munkáit ismerhetik meg egy bemutató keretében. Az ELEVEN design hétvégén ezúttal rendhagyó módon az irodalom is helyet kap: a Gömbhalmaz írói csoport fiatal költői közül többen is felolvasást tartanak majd.

A kiállítók között lesznek designerek, neves magyar formatervezők, textiltervezők, divattervezők, grafikusok és keramikusok is. Ezen kívül számos előadást és különböző installációkat tekinthetnek meg a rendezvényre látogatók a környéken. A zenei aláfestésről utcazenével gondoskodnak a szervezők az egész Bartók Béla úton. Az esemény megnyitója a Gellért térről indul egy nem mindennapi, látványos performansszal. A programok ingyenesek.

Újbuda

Újra Eleven design hétvége Dél-Budán