Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Újra meghirdeti ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt.

Újbuda   |   2017, március 27 - 12:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Másodszorra hirdeti meg ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt., a tizennégy nyertes havi 70 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben, a jelentkezési határidő május 26-a - jelentette be a társaság vezérigazgatója egy tehetségnapi rendezvényen.

Bugár Csaba tájékoztatása szerint olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták, főiskolások pályázhatnak, akiknek hatályos diákhitel-szerződésük van. A jelentkezés feltétele egyebek mellett az is, hogy a hallgatónak legyen legalább két lezárt féléve. Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, valamint az előző két lezárt félévben a legalább 4,00-s korrigált kreditindex.
A nyelvvizsga, a kutatói munka, a közéleti tevékenység és a sporteredmény pluszpontokat hozhat.
Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló indexmásolatot, továbbá a pluszpontokat igazoló dokumentumokat.
A tizennégy győztes fejenként havi 70 ezer, összesen 700 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben. A Diákhitel Központ május 26-ig várja a hallgatók jelentkezését.
A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú bizottság, a diákhitel szakmai grémium értékeli, és objektív szempontrendszer alapján javaslatot tesz a nyertesekre. A bizottság tagja Bugár Csaba mellett Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, valamint Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus.
A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint ötszáz hallgató jelentkezett, az első győztesek között jogász, orvos, villamosmérnök, vidéki és fővárosi, első-, másod-, sőt harmaddiplomás egyaránt előfordult. Többen köztársasági vagy Erasmus-ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társszerzők vagy önálló szerzők, kutatások résztvevői voltak - ismertette a vezérigazgató.
Bugár Csaba arról beszélt, hogy érdemes tanulni, befektetni a tudásba, és erre biztatta a jelen lévő tanulókat. Megjegyezte, a tavalyi pályázatok színvonala felülmúlta az előzetes várakozásokat.
Pavlik Lívia szintén kiemelte, hogy az ösztöndíjprogram első értékelésekor fiatal, rugalmas, ambiciózus hallgatókkal találkozott.
Úgy fogalmazott: ha az ember kitűz egy célt, és hisz benne, hogy el tudja azt érni, akkor el is fogja. Arra biztatta a jelenlévőket, ne féljenek feltenni a kérdést, hogy jó helyen vannak-e, és merjenek változtatni.
Szvetelszky Zsuzsanna úgy vélekedett, hogy mindenki tehetséges valamiben, a világnak pedig az összes tehetségre szüksége van

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.