Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Ultrahang: csökkenő várólista

Újbuda   |   2020, február 12 - 10:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata számára nem csak a szavak szintjén élvez prioritást a kerület egészségügyének helyzete.

A Szent Kristóf Szakrendelőben tavaly év végéig 1200 főre nőtt a hasi ultrahangvizsgálatra várakozók száma. Annak érdekében, hogy ez a minden tekintetben tarthatatlan állapot megszűnjön, az önkormányzat 400 ultrahangvizsgálatot vásárolt olyan magán-egészségügyi szolgáltatónál, ahol kellő kapacitással rendelkeznek a diagnosztikai vizsgálatok terén.

– Ez csak az első lépés annak érdekében, hogy kerületünkben az egészségügyi ellátás színvonalát emeljük – mondta el László Imre polgármester. – Akkor lehet a leghatékonyabban eljárni minden betegség esetében, ha időben történik meg a diagnózis felállítása, nem engedhetjük meg, hogy több hónapot kelljen várni egy-egy vizsgálatra. Különösen azt nem, hogy ahhoz is időpontot kelljen kérni előre, hogy egy vizsgálatra időpontot kérhessünk, mint sajnos ilyenről is hallani. Azt szoktam mondani, várakozó beteg van, várakozó betegség nincsen – tette hozzá a polgármester. – Egy későn kezelt betegség komoly következményekkel, akár romló gyógyulási esélyekkel is járhat. Az önkormányzat mostani támogatásának köszönhetően a várakozók száma csökkent, ami okot adhat egy kis fellélegzésre, ugyanakkor további célunk az egy hétnél rövidebb várakozási idő elérése.

A Szent Kristóf Szakrendelő – más egészségügyi intézményekhez hasonlóan – több területen is orvoshiánnyal küzd, így jelenleg radiológus orvos jelentkezését is várja, ami még jelentősebben tudná mérsékelni a várakozást.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.