Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Ünnepeltek az Újbuda-babák

Újbuda   |   2019, november 11 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kerület Napján született újbudai babákat jelképesen örökbe fogadja a XI. kerület. A hagyományokat követve őket ünnepelte Újbuda Önkormányzata november 9-én.

2003 óta minden évben Újbuda-babák lesznek a november 11-én, a Kerület Napján a Szent Imre Kórházban születő gyerekek. Ők mára komoly kis közösséget alkotnak, és évről évre együtt ünnepelnek a Tranzit Kávézóban.

Idén Orosz Anna alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy a gyerekeknek központi szerepet és figyelmet kell kapniuk az önkormányzat munkájában. – Nagyon fontos, hogy mindennap arra gondoljunk, a gyerekekért dolgozunk, azért, hogy felhőtlen gyerekkoruk legyen, hiszen így válhatnak majd boldog, elégedett felnőttekké – hangsúlyozta Orosz Anna. Bár ezeket a gyerekeket az köti össze, hogy ugyanazon a napon születtek, a lényeg mégis az, hogy egy közösséget alkotnak – tette hozzá.

Az alpolgármester mellett Molnár Gyula országgyűlési képviselő adta át az önkormányzat ajándékcsomagjait. Mint mondta, fontosnak tartja a hagyományokat és a hagyományteremtést a kerületben. – Az egyik ilyen fontos kezdeményezés volt tizenhat évvel ezelőtt, hogy a Kerület Napján született gyerekek Újbuda-babák legyenek. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy mennyire jó döntés volt ez – emelte ki Molnár Gyula.

Az Újbuda-babákat az ajándék mellett tortával, valamint gyerekműsorral is meglepte az önkormányzat, A brémai muzsikosok című mesét a Magyar Népmese Színház társulata adta elő.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.