Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Ünnepi előadás volt a Kelenvölgyi suliban

Újbuda   |   2018, december 20 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Általános Iskolában évek óta hagyomány, hogy ünnepek előtt színdarabot mutatnak be a diákok. Idén az Alíz Csodaországban című produkcióval lepték meg a szülőket.

A régi hagyomány, amikor egy előadáson az iskola valamennyi diákja bemutatkozhat, a Kelenvölgyi Általános Iskola egykori igazgatója, György Béla nevéhez fűződik. Ezt a szokást élesztette újra néhány éve az intézmény jelenlegi vezetője, Benis Andrea. – Minden szülőt büszkeséggel tölti el, ha látja gyermekét a színpadon. Nemcsak nekik öröm a fellépés, hanem a gyerekeknek is, hiszen ezek az események kiválóak a tehetség kibontakoztatására. Van, aki énekel, táncol, szaval, díszletet fest, jelmezt készít, dekorál. Mindenki kiveszi a részét – fogalmazott az igazgató.

Idén az Alíz Csodaországban című mű átdolgozott változatát állították színpadra. A bemutatóra Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is ellátogatott. Úgy látja: egy ilyen esemény nemcsak a gyerekektől, nem a pedagógusoktól és a szülőktől is rengeteg erőfeszítést kíván. Itt tényleg látszik, hogy mindenki a maga tudása és tehetsége szerint járult hozzá ahhoz, hogy megszülessen egy színvonalas produkció – méltatta a darabot a polgármester. A premiert követően 10 alkalommal tűzte műsorra az iskola az Alíz Csodaországbant, a színdarabban összesen 430 diák lépett fel.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.