Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. csütörtök, Iván

Üzleti Klub volt a B32-ben

Újbuda   |   2017, február 7 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Főként vállalkozókat láttak vendégül a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum és az Újbudai Üzleti Klub közös rendezvényén a B32 Galéria és Kultúrtérben február 6-án. Az eseményen szó volt a kerületvezetés idei terveiről, a helyi vállalkozásokról, aktuális startup pályázatokról, versenyekről és a megváltozott adószabályokról is.

Újbuda az egyik legnagyobb budapesti kerület, lehetőségeit mind az önkormányzat, mind a kerületi vállalkozók és befektetők felismerik. Hoffmann Tamás polgármester ismertette a városrészre vonatkozó legfontosabb idei elképzeléseket, kiemelve közülük az oktatást. Úgy véli, oda kell figyelni az intézmények működésére, hiszen a jövő generációjának felnevelése kulcsfontosságú. A polgármester beszámolt a városfejlesztési tervekről, a Lágymányosi-öbölben rejlő lehetőségekről. Megemlítette, hogy ha Magyarország kapja az olimpia rendezés jogát, abban kiemelkedő szerep juthat a kerületnek.

Kerékgyártó Gábor vállalkozásfejlesztési tanácsnok szerint fontos, hogy az itt élő kreatív fiatalok ne veszítsenek lelkesedésükből, merjék megvalósítani ötleteiket. Ebben különféle pályázatok, startup versenyek és a kerületben működő Spin-Off Klub is segíti őket.

Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadásában az újonnan megnyíló lehetőségekről, pályázati felhívásokról, 2017-es adókedvezményekről számolt be. Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke a gazdaságélénkítést valamint a munkahelyteremtést és a foglalkoztatást emelte ki. Úgy véli, Budapestet vállalkozásra érdemes várossá kell alakítani. Bacsa László az inkubációs tevékenységet végző Demola Budapest vezetője a nyílt innovációról és további üzletfejlesztési megoldásokról tartott előadást.

H.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ovi-Foci már a Lurkó óvodában is  

Az Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával megvalósult sokoldalú sportpályát június 22-én Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek avatták fel a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.