Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. szombat, Diána

Válassz sportot Újbudán! – 2021

Újbuda   |   2021, szeptember 8 - 12:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Olimpikonok, paralimpikonok mellett koncert és hetvennél is több szakosztály várja a rendszeres testmozgás szerelmeseit.

Tavaly a járvány miatt elmaradt a sportélet és a tömegsport szempontjából kiemelten fontos rendezvény, a Válassz sportot Újbudán!, idén viszont mindent beleadnak a szervezők, hogy újra megörvendeztethessék a sportrajongókat és az érdeklődőket.
A sportágválasztót szervező Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Simon Károly szerint szeptember 11-én azoknak is érdemes lesz ellátogatni a Kánai útra, akik már régóta sportolnak. A rendezvény ugyanis tele lesz különlegességekkel, bár elsődleges célja továbbra is az, hogy növelje a rendszeres testmozgást űzők számát a kerületben. A Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban már reggel kilenc órakor elkezdődnek az események. László Imre polgármester köszöntője után két szenzációs újbudai vízipólós, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián számol be a Tokióban átéltekről, a bronzérem megszerzéséről. Az újbudai kötődésű paralimpikonok is szép eredményekkel tértek haza Japánból, az asztaliteniszező Arlóy Zsófia és a vívó Osváth Richárd a sportegyesületek bemutatkozását követően, kora délután mesélik el élményeiket a színpadon.
Aki még soha nem volt sportágválasztón, jó ha tudja, hogy ilyenkor nem csupán a színpadon van élet. A komplexum különböző helyszínein 40 sportág versenyzőivel, illetve eszközeivel ismerkedhetnek meg a látogatók – lehet játszani, kipróbálni, tesztelni, megismerni mindent, ami csak érdekes az ingyenes eseményen.
– Idén több mint 70 egyesületi szakosztály jön el a Kánai útra, hogy történelmüket, sikereiket, tevékenységüket nyilvánosan bemutathassák, azzal a csöppet sem titkolt szándékkal, hogy új tagokat toborozzanak. A fő figyelem ilyenkor mindig a gyermekek felé irányul, hiszen közülük kerülnek ki a jövő olimpikonjai, sikeres élsportolói – mondta el Simon Károly. A kerületi általános iskolák között egész tanévben komoly küzdelem zajlik, hogy a tömegsport-rendezvények minél több szereplőt meg tudjanak mozgatni; a tömegesítési verseny eredményhirdetését az esemény végén tartják meg. Igazi családi nap lesz a Kánai út 2. alatt ezen a szombaton, amelyet Kollányi Zsuzsi koncertje tesz még kerekebbé.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.