Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Választási előkészületek

Újbuda   |   2019, április 11 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Helyi Választási Iroda a 2019. évi európai parlamenti képviselő-választás előkészületei során, a törvényi előírásoknak megfelelően, elvégezte a XI. kerületben lévő szavazókörök felülvizsgálatát, ennek során az eddigi 118 helyett 113 szavazókört alakítottak ki.

Új szavazókört hoztak létre a beépítés alatt lévő, ezért növekvő lakosságszámú Madárhegy városrészben, míg más területeken a racionalizálás és a szavazóköri létszámok kiegyenlítése érdekében szavazóköröket vontak össze – közölte Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője. Ebből következően majdnem mindenkit érintő változás, hogy szavazókörének sorszáma módosul.

A felülvizsgálat során fontos szempont volt, hogy a választópolgárok korábban megszokott szavazási helye lehetőleg ne változzon, ezt kevés kivételtől eltekintve sikerült elérni. Két területen van változás:

  • a 1119 Budapest, Fehérvári út 121–131., 133. és 135–145. alatti épületekben lakó választópolgárok az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában (1119 Budapest, Bikszádi u. 11–13.),
  • a 1116 Budapest, Kondorosi út 12/A és 12/B épületben lakó választópolgárok pedig az Újbudai Gamesz (1116 Budapest, Bükköny u. 2–4.) épületében szavazhatnak. Az érintett épületek lakóit külön lépcsőházi hirdetményben is tájékoztatják.

Fontos, hogy minden választópolgár a választási értesítőn lévő szavazási helyet és szavazókört keresse fel a választás napján, ne a megszokott szavazókör sorszámát keresse.

Változott az átjelentkező választópolgárok fogadására kijelölt szavazókör is. Az eddigi helyszín, a Bocskai István Általános Iskola szűknek bizonyult, ezért az európai parlamenti választáson az átjelentkezők a nagyobb befogadóképességű Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában szavazhatnak (1118 Budapest, Csíki-hegyek u. 13–15.).

A szavazás gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, hogy a választási értesítőt hozzák magukkal.

(HVI)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.