Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Választási előkészületek

Újbuda   |   2019, április 11 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Helyi Választási Iroda a 2019. évi európai parlamenti képviselő-választás előkészületei során, a törvényi előírásoknak megfelelően, elvégezte a XI. kerületben lévő szavazókörök felülvizsgálatát, ennek során az eddigi 118 helyett 113 szavazókört alakítottak ki.

Új szavazókört hoztak létre a beépítés alatt lévő, ezért növekvő lakosságszámú Madárhegy városrészben, míg más területeken a racionalizálás és a szavazóköri létszámok kiegyenlítése érdekében szavazóköröket vontak össze – közölte Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője. Ebből következően majdnem mindenkit érintő változás, hogy szavazókörének sorszáma módosul.

A felülvizsgálat során fontos szempont volt, hogy a választópolgárok korábban megszokott szavazási helye lehetőleg ne változzon, ezt kevés kivételtől eltekintve sikerült elérni. Két területen van változás:

  • a 1119 Budapest, Fehérvári út 121–131., 133. és 135–145. alatti épületekben lakó választópolgárok az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában (1119 Budapest, Bikszádi u. 11–13.),
  • a 1116 Budapest, Kondorosi út 12/A és 12/B épületben lakó választópolgárok pedig az Újbudai Gamesz (1116 Budapest, Bükköny u. 2–4.) épületében szavazhatnak. Az érintett épületek lakóit külön lépcsőházi hirdetményben is tájékoztatják.

Fontos, hogy minden választópolgár a választási értesítőn lévő szavazási helyet és szavazókört keresse fel a választás napján, ne a megszokott szavazókör sorszámát keresse.

Változott az átjelentkező választópolgárok fogadására kijelölt szavazókör is. Az eddigi helyszín, a Bocskai István Általános Iskola szűknek bizonyult, ezért az európai parlamenti választáson az átjelentkezők a nagyobb befogadóképességű Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában szavazhatnak (1118 Budapest, Csíki-hegyek u. 13–15.).

A szavazás gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, hogy a választási értesítőt hozzák magukkal.

(HVI)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.