Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Vallomások és madártanulmányok az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2019, június 24 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szolnoki Ágnes grafikus, illusztrátor alkotásiból nyílt kiállítás Naplójegyzetek címmel az Újbuda Galériában június 20-án. A tárlat szeptember 6-ig láható.

Szolnoki Ágnes legújabb akvarelljei láthatók Naplójegyzetek címmel az Újbuda Galériában. A kiállítást Vass Petra Lea művészettörténet mesterszakos hallgató nyitotta meg, képek megtörtént eseményeket ábrázolnak. - Magamat is megleptem ezzel a személyes kitárulkozással, de úgy gondoltam mások számára is érdekes, hasznos lehet. Egy-egy itt megjelenő érzés, gondolat segíthet feldolgozni például lelki eseményeket - nyilatkozta az alkotó. Egyik sorozata a Magyarországon élő, gyakori énekesmadarakat mutatja be, a képekről készült lenyomatok árusításából a Magyar Madártani Egyesület természetvédő munkáját támogatja a művész.

Szolnoki Ágnes a nem hivatásos festőket összefogó alkotóközösség, a SpiriTUSz Csoport tagja.

A kiállítás szeptember 6-ig látható az Újbuda Galériában, hivatali időben.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.