Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Vallomások és madártanulmányok az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2019, június 24 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szolnoki Ágnes grafikus, illusztrátor alkotásiból nyílt kiállítás Naplójegyzetek címmel az Újbuda Galériában június 20-án. A tárlat szeptember 6-ig láható.

Szolnoki Ágnes legújabb akvarelljei láthatók Naplójegyzetek címmel az Újbuda Galériában. A kiállítást Vass Petra Lea művészettörténet mesterszakos hallgató nyitotta meg, képek megtörtént eseményeket ábrázolnak. - Magamat is megleptem ezzel a személyes kitárulkozással, de úgy gondoltam mások számára is érdekes, hasznos lehet. Egy-egy itt megjelenő érzés, gondolat segíthet feldolgozni például lelki eseményeket - nyilatkozta az alkotó. Egyik sorozata a Magyarországon élő, gyakori énekesmadarakat mutatja be, a képekről készült lenyomatok árusításából a Magyar Madártani Egyesület természetvédő munkáját támogatja a művész.

Szolnoki Ágnes a nem hivatásos festőket összefogó alkotóközösség, a SpiriTUSz Csoport tagja.

A kiállítás szeptember 6-ig látható az Újbuda Galériában, hivatali időben.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.