Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. vasárnap, Andrea, Ilma

Változás a fonódó villamosok közlekedésében

Újbuda   |   2020, július 3 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 4-12. között pályakarbantartás miatt változik a budai fonódó villamosok közlekedése. Ezidő alatt a 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől csak a Nagyenyed utcáig jár, az 59-59A villamos helyett pedig pótlóbusszal lehet majd utazni.

 2020. július 4-étől 12-éig villamospálya-karbantartási munkákat végez az Alkotás utcában a Nagyenyed utcai csomópontnál a BKV Zrt. A karbantartási munkák idejére az alábbiak szerint változik egyes budai fonódó villamosok közlekedése:

- A 17-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között a Villányi út helyett a Krisztina körúton jár, ezért nem érinti a Tas vezér utca és a Nagyenyed utca közötti megállóit. Felszállni a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között az 56-os villamos megállóiban lehet.

- A 61-es villamos két szakaszon, Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig csak a Nagyenyed utcáig közlekedik.

- A Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér között a – munkálatok ideje alatt a Nagyenyed utcánál ideiglenesen megálló – 139-es, a 140-es, 140A autóbusszal, vagy a rövid gyaloglással elérhető Déli pályaudvarnál átszállva az M2-es metróval, a 17-es, az 56-56A villamossal, illetve a 21-21A, a 39-es, 102-es autóbusszal, az 59-es pótlóbusszal lehet utazni.

- Az 59-es és az 59A villamos nem jár, helyette pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között 59-es jelzéssel. Útvonala és megállóhelyei a BKK FUTÁR alkalmazásban térképes felületen követhetők nyomon: futar.bkk.hu/route/BKK_VP59.

A Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar / Széll Kálmán tér között utazóknak a BKK a Krisztina körúton közlekedő 17-es vagy az 56-os villamos igénybevételét javasolja.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszálláskor, illetve a villamos és a pótlásban résztvevő buszok között történő átszállás esetén (a Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér közötti szakaszon) nem szükséges új jegyet érvényesíteni - írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.