Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Változások a közlekedésben a hosszú hétvégén

Újbuda   |   2018, április 27 - 11:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Változik a vonatok és a Budapesti Közlekedési Központ járatainak menetrendje a hosszú hétvége miatt.

A vonatok vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi menetrend szerint járnak, a HÉV bővített esti üzemidő szerint közlekedik. A Budapesti Közlekedési Központ járatain vasárnap a munkaszüneti, hétfőn a szombati, kedden ünnepnapi menetrend szerint lehet utazni. Az éjszakai járatok végig a hétvégi menetrend szerint járnak majd. A Nagy Futam verseny miatt vasárnaptól hétfőig forgalomkorlátozásokra kell számítani a belvárosban.

A BKK honlapján, illetve a FUTÁR utazástervezővel bárki könnyen megtervezheti budapesti utazását. A MÁV-START azt javasolja az utazóknak, hogy váltsanak - akár mobiltelefonon is bemutatható - 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet. Bővebb tájékoztatás a www.mavcsoport.hu honlapon található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 1 349 4949-es telefonszámon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.