Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

Változik a lomtalanítás időpontja

Újbuda   |   2017, szeptember 15 - 10:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember helyett novemberben lesz lomtalanítás a Gellérthegy-Lágymányos-Szentimreváros városrészekben.

Tisztelt Lakók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy nagyszabású kerületi rendezvény miatt a Gellérthegy-Lágymányos-Szentimreváros városrészekben a lomtalanításra nem szeptember hóban, hanem novemberben kerül sor.

Ezen a területen a lomok kikészítésének időpontja 2017. november 17. napja,

melyről az FKF Zrt. minden érintettnek tájékoztatót küld.

Megértésüket köszönjük!

Újbuda Önkormányzata

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.