Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Városrészek Közötti Futás Újbudán

Újbuda   |   2019, november 11 - 12:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kerület Napjához kötődő Városrészek Közötti Futást minden évben a Bikás Parkban rendezi meg Újbuda Önkormányzata. Idén november 9-én került sor a sportos családi napra.

A hagyományokhoz híven 11 óra 11 perckor dördült el a rajtpisztoly és kezdődtek el a versenyek. Idén Bakai-Nagy Zita alpolgármester indította a versenyzőket. Elmondta, a Kerület Hete a sporton keresztül a művészeteken át, a kulturális eseményekig mindenfélét kínál az újbudaiaknak, ezáltal mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő programot és versenyezhet például a Városrészek Közötti Futáson.

A futóverseny valamennyi indulója emléklapot kapott, a futamok legjobbjai értékes nyereményben részesültek. A diákok iskolájukért is futhattak, a legmagasabb létszámmal induló intézmények további elismerést kaptak a Városrészek Közötti Futáson.

A délutánba nyúló sportprogramot a Válassz Sportot Újbudán 60 felett! versenysorozat zárta a Bikás Parkban.

T.E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.