Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Vége az írásbelinek, kezdődik a szóbeli érettségi

Újbuda   |   2017, május 29 - 14:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országszerte befejeződtek az írásbeli érettségik, hamarosan kezdődnek a szóbeli vizsgák. Az emelet szintű érettségiket június 8-15. között, a közép szintűeket június 19-30. között tartják – írja az Oktatási Hivatal.

Összesen 16 írásbeli vizsganapon 1170 vizsgahelyszínen mintegy 108 500 érettségiző tett vizsgát májusban. Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók már mind megtekinthetők az OH honlapján. A kijavított vizsgadolgozatokat a vizsgázók a saját iskolájukban nézhetik meg, és – amennyiben úgy vélik, hogy az elbírálás nem a központilag közzétett javítási-értékelési útmutató szerint történt – észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Az emelt szintű vizsgadolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes: 2017. június 6., kedd. A középszintű vizsgadolgozatok megtekintési ideje az iskola döntésétől függően ettől eltérhet.
Azok a vizsgázók, akik közvetlenül a vizsgaszervező kormányhivatalok valamelyikénél jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról értesülhetnek arról, hol tekinthetik meg a kijavított vizsgadolgozataikat. A megtekintés ideje számukra – a vizsga szintjétől függetlenül – szintén 2017. június 6., kedd.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 8. és 15. között lesznek. 181 vizsgahelyszínen, 2 809 tantárgyi bizottság előtt közel 41 000 szóbeli vizsgát tartanak majd meg. Az érettségizők emelt szinten 94 féle vizsgatárgyat választottak, melyek mindegyikéből van szóbeli vizsga is.

A középszintű szóbeli vizsgákra az emelt szintű szóbelik után, június 19-től 30-ig kerül sor az érettségi vizsgát szervező középiskolákban.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.