Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Vége az írásbelinek, kezdődik a szóbeli érettségi

Újbuda   |   2017, május 29 - 14:15Nyomtatóbarát változatSend by email

Országszerte befejeződtek az írásbeli érettségik, hamarosan kezdődnek a szóbeli vizsgák. Az emelet szintű érettségiket június 8-15. között, a közép szintűeket június 19-30. között tartják – írja az Oktatási Hivatal.

Összesen 16 írásbeli vizsganapon 1170 vizsgahelyszínen mintegy 108 500 érettségiző tett vizsgát májusban. Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók már mind megtekinthetők az OH honlapján. A kijavított vizsgadolgozatokat a vizsgázók a saját iskolájukban nézhetik meg, és – amennyiben úgy vélik, hogy az elbírálás nem a központilag közzétett javítási-értékelési útmutató szerint történt – észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Az emelt szintű vizsgadolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes: 2017. június 6., kedd. A középszintű vizsgadolgozatok megtekintési ideje az iskola döntésétől függően ettől eltérhet.
Azok a vizsgázók, akik közvetlenül a vizsgaszervező kormányhivatalok valamelyikénél jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról értesülhetnek arról, hol tekinthetik meg a kijavított vizsgadolgozataikat. A megtekintés ideje számukra – a vizsga szintjétől függetlenül – szintén 2017. június 6., kedd.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 8. és 15. között lesznek. 181 vizsgahelyszínen, 2 809 tantárgyi bizottság előtt közel 41 000 szóbeli vizsgát tartanak majd meg. Az érettségizők emelt szinten 94 féle vizsgatárgyat választottak, melyek mindegyikéből van szóbeli vizsga is.

A középszintű szóbeli vizsgákra az emelt szintű szóbelik után, június 19-től 30-ig kerül sor az érettségi vizsgát szervező középiskolákban.

Újbuda