Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. vasárnap, Alfréd

Véget ért az apasorozat

Újbuda   |   2018, május 7 - 11:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tari Annamária klinikai szakpszichológus előadásával ért véget az apák szerepére koncentráló előadássorozat a B32 Galéria és Kultúrtérben május 4-én. A Családbarát Újbuda program keretében megvalósult programot a Felelős Szülők Iskolája szervezte és a gyereknevelés kérdéseiről szólt.

Elengedés online – offline címmel tartott előadást a tizenévesek neveléséről a közismert pszichoanalitikus és klinikai szakpszichológus. Tari Annamária az apasorozat keretében az édesapákat látta el hasznos tanácsokkal arról, hogyan segítsék gyermekeiket a felnőtté válás amúgy sem egyszerű időszakában. Kiemelte: az apukák legyenek “jófejek”, azaz lehessen velük őszintén beszélgetni és ne ijednek meg a problémák megoldásától. A szakember szerint fontos, hogy a szülők az online kommunikációban is naprakészek legyenek, tartsanak lépést gyermekeikkel és óvják őket a virtuális térben is.

Az előadást kerekasztal beszélgetés zárta, amelynek vendége az Apa Akadémia alapítója, Léder László pszichológus volt, a beszélgetést a Felelős Szülők Iskolájának alapító-ügyvezetője, Tibenszky Moni Lisa újságíró vezette.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.