Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Véget ért az ifjúsági tehetségkutató vetélkedő

Újbuda   |   2016, november 14 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gazdagréti Közösségi Ház szervezésében zajlott le az első újbudai Junior Ki Mit Tud rendezvénysorozat, amelyre 6-tól 20 éves korig nevezhettek a kerületi fiatalok. A közel három hónapos megmérettetés november 12-én ünnepélyes eredményhirdetéssel és gálaműsorral zárult.

A kerületben hosszú évek óta hagyományosan kétévente megrendezik a Senior Ki Mit Tudot, ahol a hatvan feletti, idősebb korosztály méri össze tehetségét. Idén ősszel egy korábbi ötlet alapján, hagyományteremtő céllal indította el a KözPont Kft. az első Junior Ki Mit Tud tehetségkutató versenyét a kerület iskolásai között. A szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy ezzel az eseménnyel olyan folyamatot indítanak el, amellyel a gyerekeket arra buzdítják, hogy a tehetségüket ápolják, fejlesszék, melyhez tehetségkutató kellő inspirációval bír.

A junior tehetségkutatóra szeptemberben lehetett nevezni, két művészeti ágban, nyolc különböző kategóriában. Az eseményre több mint százötven nevezés érkezett, összesen 17 kerületi iskolából. A résztvevők az alkotóművészetek közül fotó, festmény, grafika és egyéb kategóriában indultak, az ő alkotásaikból kiállítás is nyílt a Rét Galériában. Az előadóművészetnél ének, hangszeres zene, vers és próza, illetve egyéni és csoporttánc kategóriákban érkeztek nevezések. A kategóriákon túl korcsoport szerinti bontásban hirdettek eredményt, a nyertes produkciók a Gazdagréti Közösségi Ház gálaműsorán is láthatók voltak.

A tehetségkutatóra jelentkezés feltétele volt, hogy a résztvevők egy megunt mesekönyvet vagy játékot adjanak át a Gazdagréti Közösségi Ház szervezőinek úgymond nevezési díjként. A résztvevők jóvoltából rengeteg ajándék gyűlt össze, amelyet ünnepélyes keretek között a gálaműsoron vehetett át Kállay Ágota, a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője. Hangsúlyozta: nagyon jó helyre kerülnek a tárgyak, hiszen ezentúl a nehéz körülmények között élő gyermekek viselik a játékok gondját.

A nyertesek nem távoztak üres kézzel a rendezvényről, hiszen a felnövekvő generáció tehetségeinek támogatása mindenkit megérintett, így számos kerületi cég állt a kezdeményezés mellé és lepték meg ajándékokkal a nyerteseket.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.