Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Versenytáncos öntevékeny kör a BME-n

Újbuda   |   2020, február 18 - 15:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BME-n alakult meg Közép-Európa első egyetemi Versenytáncos öntevékeny köre. Az ingyenes foglalkozásokon klasszikus és latin műfajok tánclépéseit lehet elsajátítani.

Braun Patrik János, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének egyetemi tanársegédje, a BME Tíztánc, azaz a műegyetemi társas- és versenytánc csapatának alapítój. 2017-ben a bostoni MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) töltött tanulmányai idején az egyetem tánccsapatához is csatlakozott, valamennyi ott elérhető táncstílust megismerte, standard táncosként több egyetemi megmérettetésen is részt vett. - Hazatérve szerettem volna folytatni ezt a szabadidős tevékenységet, ám nem találtam az érdekődési területemnek megfelelő összegyetemi diákcsapatot. Ekkor határoztam el, hogy az MIT mintájára megalapítom a BME Tíztánc verseny- és társastánc csoportot – mondta. Koordinálásával közel 100 műegyetemi hallgató részvétele mellett működik 2019 szeptemberétől az öntevékeny kör. A latin táncokat Lajtai Beatrix, a Magyar Táncművészeti Egyetem mesterszakának oktatója, háromszoros amatőr bajnok és nemzetközi megmérettetések pontozóbírója tanítja. A standard műfajok Sándor Judit, többszörös Magyar Bajnoki döntős, argentin tangóban európa- és világbajnok 3. helyezett táncos, szintén nemzetközi versenyek pontozóbírója révén sajátíthatók el. Az órákat jelenlegi és volt, de nem csupán műegyetemi hallgatók, valamint partnereik látogathatják. - Braun Patrik János bízik abban, hogy az őszi félévre a most kezdőkkel eljutnak a középhaladó/haladó szintre és más egyetemek is csatlakoznak a kezdeményezéshez. A tavaszi félév táncórának pontos ideje és helye rövidesen elérhető lesz a BME Tíztánc öntevékeny kör honlapján. forrás: bme.hu

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Biztonságosabb hely lett a Kelenföldi pályaudvar  

A nagyvárosi aluljáró a társadalmi problémák olvasztótégelye, természetéből adódóan generálja a konfliktusokat. Augusztusban az Örs vezér terén járókat terrorizáló banda ügyét kapta fel a média, majd a beszámolók a Kelenföldi pályaudvart is feltették a problémás csomópontok listájára. A hatóságok fellépést ígértek, lapunk utánajárt, mi történt azóta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.