Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 7. vasárnap, Tamás

Vigyázz, kész, gurulj!

Újbuda   |   2014, június 24 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Vigyázz, kész, gurulj! Babakocsis Sétanap Újbudán – babakocsis és kerekesszékes menet tesztelte Újbuda járdáit.

Különleges kezdeményezést indított útjára a XI. kerület önkormányzata. Az első Újbudai Babakocsis Sétanap résztvevői azt térképezték fel, mennyire lehet biztonságosan és akadálymentesen közlekedni a kerületben babakocsival és kerekesszékkel, illetve melyek azok a sétaútvonalak, amelyeket zavartalanul lehet ily módon használni. A program közösségi eseményként is példaértékű, hiszen a kerület az érintettekkel közösen rajzolja meg az akadálymentes térképet, ezzel is hozzájárulva a Családbarát Újbuda programhoz. 

Kedden délelőtt végül több mint ötven babakocsis kismama, kispapa, illetve kerekesszékkel közlekedő gurult a séta útvonalán, köztük a kerület egyik ismert zenésze, Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse. Akadt olyan helyi lakos is, aki hat gyermekével tesztelte az utakat. „Kerületünk fejlesztése és folyamatos fejlődése közös érdekünk” – hangsúlyozta a séta elindításakor Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. - „A Családbarát Újbuda Program lényege, hogy minél több olyan fejlesztés és szolgáltatás valósuljon meg, melyek a családok, a kerületünkben élők mindennapjait teszik könnyebbé, élhetőbbé." 

A kismamákra nem csak az útvonalak feltérképezésével gondol a kerület vezetése. Ellátó szervezetei körében olyan szakmai együttműködéseket szervez, melyek előmozdítják az önkéntességet és a sikeres álláskeresést, így a GYES-ről, GYED-ről a munkaerőpiacra visszatérő anyukák elhelyezkedési esélyének növeléséhez térítésmentes tréningekkel járul hozzá az önkormányzat – mondta el Lőrincz István Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A TÁMOP-2.4.5-12/4-2012-0001 számú „Rugalmas munkahelyek, családbarát Újbuda” program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Újbuda 

Vigyázz, kész, gurulj!