Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 22. csütörtök, Menyhért, Mirjam

Virágba borult Újbuda

Újbuda   |   2019, május 6 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az esős idő ellenére is több ezren vettek részt a május negyedikére szervezett muskátli vásáron. Újbuda Önkormányzata idén tizennégyezer virágot értékesített kedvezményes áron a kerületi lakosoknak.

Száz forintért három tő álló, vagy futó muskátlit vásárolhatott az, aki szombaton ellátogatott valamelyik kerületi árusítóhelyre. Az Újbuda Önkormányzata által hirdetett kedvezményes virágvásárra a kerületi lakcímkártyával rendelkező lakosok voltak jogosultak, ők a Baranyai és Bölcső utca sarkánál, az Albertfalvi piacon, az Őrmezei piacon, a Gazdagréti téren, az Edömér utcában, a Fehérvári út-Andor utca sarkánál, illetve a Bikás parkkal szemben, a Tétényi út 38. előtti területen vehették át a növényeket. Az eseményen a Polgármesteri Hivatal munkatársain túl az önkormányzati képviselők is aktívan részt vettek, Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő több helyszínen is segített a virágok átadásában.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Önkormányzati választás: nem lehet bárhova átjelentkezni  

Az október 13-ai önkormányzati választáson átjelentkezéssel szavazók nem a lakóhelyük, hanem a tartózkodási helyük jelöltjeire szavazhatnak, ez pedig azt jelenti, hogy az országgyűlési választással ellentétben nem lesznek "utazó voksok".

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.