Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Virágba borult Újbuda

Újbuda   |   2019, május 6 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az esős idő ellenére is több ezren vettek részt a május negyedikére szervezett muskátli vásáron. Újbuda Önkormányzata idén tizennégyezer virágot értékesített kedvezményes áron a kerületi lakosoknak.

Száz forintért három tő álló, vagy futó muskátlit vásárolhatott az, aki szombaton ellátogatott valamelyik kerületi árusítóhelyre. Az Újbuda Önkormányzata által hirdetett kedvezményes virágvásárra a kerületi lakcímkártyával rendelkező lakosok voltak jogosultak, ők a Baranyai és Bölcső utca sarkánál, az Albertfalvi piacon, az Őrmezei piacon, a Gazdagréti téren, az Edömér utcában, a Fehérvári út-Andor utca sarkánál, illetve a Bikás parkkal szemben, a Tétényi út 38. előtti területen vehették át a növényeket. Az eseményen a Polgármesteri Hivatal munkatársain túl az önkormányzati képviselők is aktívan részt vettek, Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő több helyszínen is segített a virágok átadásában.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.