Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. szerda, Mária

Virágültetés a Keveháza Idősek Klubjában

Újbuda   |   2017, június 14 - 13:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös programként ültettek virágot a Keveháza Idősek Klub tagjai az intézmény kertjében. A palántákat Újbuda Önkormányzata biztosította számukra – mondta Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő.

A virágok gondozása nem csak rövid távon, hanem egész évben elfoglaltságot jelent az időseknek, hiszen azokat locsolni, táplálni és gazolni kell – mondta Szepesfalvy Márta intézményvezető. A klubtagok alkalmanként maguk is ültetnek virágot, majd gondozzák azokat.

Újbuda Önkormányzata odafigyel zöld környezetre, áprilisban a föld napjához kapcsolódóan indított városrészzöldítő akciót a környezettudatos gondolkodás, a közösségi zöld területek bővítése és megóvása jegyében.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az ünnepek alatt is fontos az óvatosság  

Jönnek az ünnepek, amikor a családok, a társaságok találkozni akarnak – mit tanácsol dr. Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos látva a fertőzöttek magas számát? Tavaly nagy elővigyázatosságra intett, de idén már elég sokan beoltatták magukat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.