Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Virotéka nyílik a Műegyetemen

Újbuda   |   2020, június 25 - 15:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó dokumentumokat és személyes emlékeket gyűjt az egyetem szervezeti egységeitől és polgáraitól a BME Levéltár.

A BME OMIKK szervezetében működő Levéltár elsősorban az egyetem hivatalos iratait gyűjti, őrzi és teszi kutathatóvá, ám emellett az intézmény polgárainak emlékeit, dokumentumait, személyes történeteit is archiválják.

A Levéltár az egyetem koronavírussal kapcsolatos hivatalos dokumentumainak nagy részét (például a Koordinációs Bizottság határozatai, az oktatás és munkavégzés rendjével kapcsolatos új rendelkezések) az egyetemi iratkezelési szabályozásoknak megfelelően hivatalból átveszi és megőrzi. Mivel ezek nem azonnal kerülnek be a levéltárba, az egyetemi honlapokon közzétett dokumentumokat, illetve híranyagokat már rendszerezve archiválták, jelenleg több mint 150 dokumentum (szöveg-, illetve képfájl) található a „virotékában”.

A levéltár azt kéri a BME hallgatóitól, oktatóitól, munkatársaitól és öregdiákjaitól, hogy akik valamilyen módon már dokumentálták személyes tapasztalataikat a koronavírus-járvány kitörése ót, ajánlják fel azokat az egyetemi levéltárnak. Aki pedig kedvet érez hozzá, most, a veszélyhelyzet után is megteheti gondolatai, tapasztalatai rögzítését.

Koronavírussal kapcsolatos, a Levéltárnak felajánlott tárgyi emlék (Villamosmérnöki és Informatikai Kar)

Az elérhetőségekről, valamint a dokumentumok megismerhetősége és felhasználása lehetőségeiről és feltételeiről itt lehet tájékozódni: https://www.omikk.bme.hu/leveltar/hirek/20200618/specialis-gyujtemeny-koronavirus

forrás:bme.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.