Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. szerda, Tibor

Visszaélésre figyelmeztet az Auchan

Újbuda   |   2020, április 21 - 15:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az áruházlánc nevében ismeretlenek valótlan információkat terjesztenek és bizalmas adatokat gyűjtenek a fogyasztóktól.

A hamis üzenet arról tájékoztat, hogy a címzett Samsung Galaxy S20 típusú mobiltelefont nyert, amiért csak a szállítás összegét, 590 forintot kell kifizetnie. Az üzenetben ezután a címzettet arra kérik, hogy az összeg átutalásához adja meg bankkártya-adatait.

Az Auchan közleményében kijelenti, hogy nem indított ilyen nyereményjátékot, és arra kéri a fogyasztókat, hogy ha ilyen üzenetet kapnak, azt hagyják figyelmen kívül, illetve töröljék azt, és ne adják meg adataikat. A vállalat hangsúlyozza: soha, semmilyen nyereményjáték vagy promóció során nem kéri a bankkártya-adatok megadását.

Fokozott óvatosságra int a rendőrség is: adataik szerint az elmúlt egy évben az adathalászat volt az egyik leggyakoribb és leginkább növekvő tendenciát mutató online támadástípus Magyarországon, ez a támadások 23 százalékát tette ki. A csalók fő célja főképp szenzitív adatok és pénz megszerzése. Ezt a kiberbűnözői módszert leggyakrabban valamely jól bejáratott márka, vagy sok esetben állami cég, közműszolgáltató, pénzügyi szolgáltató nevében, azok arculati elemeit felhasználva, lemásolva alkalmazzák. (napi.hu)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.