Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Vízilabda Magyar Kupa - A három nagycsapat elkerüli egymást a negyeddöntőben

Újbuda   |   2015, november 2 - 13:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

A magyar férfi vízilabda-bajnokság három elitalakulata, a Szolnok, az OSC és az Eger elkerüli egymást a Magyar Kupa negyeddöntőjében, amelynek sorsolását hétfőn tartották a sportági szövetségnél.

Az Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint a címvédő Szolnok a Debrecennel találkozik az oda-visszavágós párharc során, az első meccset a cívis városban játsszák. Az OSC azzal a Honvéddal került össze, amellyel tavaly az elődöntőben találkozott a négyes döntőben; akkor az újbudaiak könnyed sikerrel vették az akadályt. Az Eger, amely legutóbb hét éve nyert kupát, a Ferencvárost kapta, míg a 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is kupagyőztes Szeged a Kaposvárral vív meg a legjobb négy közé jutásért.
Az első mérkőzéseket november 21-én, a visszavágókat másnap játsszák. Ha döntetlenre áll a párharc, ötméteresek következnek. A BENU Magyar Kupa négyes döntőjét december 12-én és 13-án rendezik Egerben.

A negyeddöntős párosítás:
Debreceni VSE - Szolnoki Dózsa-Közgép
Szeged-Diapolo - Kaposvári VK
ZF-Eger - FTC-PQS Waterpolo
RacioNet-Honvéd - A-Híd OSC Újbuda

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.