Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

Voicingers Fesztivál a Fonóban

Újbuda   |   2019, augusztus 22 - 14:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fonó Budai Zeneház ad otthont a Voicingers Fesztivál kurzusainak és koncertjeinek szeptember 17-21. között.

A Voicingers Fesztivál ötlete Lengyelországban született meg azzal a céllal, hogy betekintést nyújtson a legszínesebb és legautentikusabb, előremutató és friss zenei projektekbe. Központi motívuma az improvizáció. A rendezvény szeptemberi programjait a Fonó Budai Zeneházban tartják, fellép a Karnas Formula (Dés András ütős és lengyel zenészek), a francia-lengyel Manu Domergue's Pebble In The Shoe, valamint a Harcsa Veronika Voicingers Special is. A koncerteket jam session követi, a mesterkurzusokat vezetik: Harcsa Veronika – ének (HU), Manu Domergue – ének (FR), Grzegorz Masłowski – dob (PL), Bazsinka Ágnes – ének (HU), Grzegorz Karnas – ének (PL), Jana Bezek – zongora (SK), Dés András – ütőhangszerek (HU).

A mesterkurzusokra ezen a linken lehet regisztrálni: http://voicingers.com/pl/on-tour/hungary/regisztracios

A Voicingers Hungary weboldala: http://voicingers.com/pl/on-tour/hungary

Koncertműsor

09/17

20:00 Karnas Formula

Grzegorz Karnas (PL) – ének

Jana Bezek (SVK) – zongora

Mateusz Szewczyk (PL) – bőgő

Dés András – dob, ütőhangszerek

22:00 Jam Session

09/19

20:00 Manu Domergue's Pebble In The Shoe

Manu Domergue (FR) – ének, mellofónium

Mateusz Szewczyk (PL) – bőgő

Grzegorz Masłowski (PL) – dob

21:45 Jam Session

09/21

18:30 A workshop-ok résztvevőinek koncertje

20:00 Harcsa Veronika Voicingers Special

Harcsa Veronika – ének

Kuba Mizeracki (PL) – gitár

Mariusz Praśniewski (PL) – bőgő

Grzegorz Masłowski (PL) – dob

21:45 Jam Session

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődött a hatástalanítás  

Megkezdték a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos, amerikai légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet. Több villamos és busz nem, vagy modósíttott útvonalon jár az érintett szakaszokon. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.