Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Volt egyszer egy KEK

Újbuda   |   2019, október 9 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tábla hirdeti a Villányi úton, a Szent István Egyetem Budai Campusának kapujánál, hogy ott működött valamikor a Kertészeti Egyetem Klubja, azaz a KEK.

A legendás bulihely emléktábláját a fővárossal és az egyetemmel közösen Újbuda Önkormányzata állította. A szeptember 20-i avatóünnepségen részt vett Hoffmann Tamás polgármester, Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, valamint Nagyné Varga Melinda, a Főpolgármesteri Hivatal főosztályvezetője. Jelen volt több olyan zenész is, akinek az életében nagy szerepet játszott a KEK, köztük Balázs Fecó a Korálból, Környei Attila az R-Góból, Pataki Attila az Eddából, Patkó Béla „Kiki” az Első Emeletből és Török Ádám a Miniből.
A KEK eredeti helyszínén, az egyetem dísztermében Palkovics László rektor és Hoffmann Tamás polgármester köszöntője után az egykor országos hírű klub jelentőségét Turbók János, a KEK egykori zenei főrendezője méltatta. D. Molnár György lemezlovas is felidézte a múltat, majd színpadra hívta az egykori fellépőket.


(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.