Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Womex az A38-on és a Fonóban

Újbuda   |   2015, szeptember 3 - 14:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A budapesti A38 Hajó már régóta több, mint egyszerű szórakozóhely. Őszi programjaikat bemutató sajtótájékoztatójukon a gazdag és szerteágazó kulturális együttműködéseket is kiemelték, mivel igyekeznek minél szorosabban együttműködni a hazai kulturális élet szereplőivel.

Az A38 lesz az egyik helyszíne az októberi Womex világzenei expónak. Weyer Balázs szervező szerint a WOMEX olyan a világzenének, mint a cannes-i fesztivál a filmnek. Mindenki tudja, hogy létezik, de a szakmai programokon csak az érintettek vehetnek részt. A különbség csupán annyi, hogy amíg a filmfesztiválnak állandó a helyszíne, addig a WOMEX vándorol. - Az idei World Music EXPO nemcsak az első magyar, hanem az első kelet-európai helyszín is egyben, így természetesnek vettük, hogy lehetőséget kínálunk a környező országoknak is a bemutatkozásra. Ezt azért is tartottuk fontosnak, mert bizonyos régiók méltatlanul alulértékeltek a többiekhez képest. Így a magyarok mellett többek között lettek, bosnyákok, szlovákok és szerbek is fellépnek neves világzenei alkotóival. A nulladik nap házigazdája a FONÓ Budai Zeneház lesz, ahol tíz magyar zenekar mutatkozik be. Mi évek óta járunk a WOMEX-re és látjuk, hogy ez milyen remek lehetőség azoknak az országoknak és településeknek, ahol megszervezik. Újbuda számára ez különösen nagy attrakció lesz, hiszen a négy Budapesti helyszínből kettő (az A38 és a Fonó) itt, a XI. kerületben található - fogalmazott Weyer Balázs.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.