Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

A Szentimrevárosi Óvoda bemutatkozása

Hírek   |   2021, április 27 - 12:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szentimrevárosi Óvoda székhelye a Gesztenyéskert ovi, ahol kiemelt figyelmet szentelnek a komplex személyiségfejlesztésre a közösségben. A gyermekek zöld környezetben játszhatnak, élvezhetik a friss levegőjét, csodálhatják a természeti szépségeket.

Az óvoda Alsóhegy utcai telephelye kívül-belül megújult, megszépült az elmúlt időszakban. A csoportszobákat is teljesen felújították. A berendezések esztétikusak, ízlésesek, méretük és változatosságuk a gyermeki igényeket megfelelően szolgálják. Az óvodaépület helyiségeinek berendezése segíti a környezetbarát szemléletmód kialakítását, valamint az egészséges életmód megalapozását.

Az intézmény másik telephelyen, az Újbudai Karolina Óvodában a Zenei nevelés és Néphagyományőrzés fontos szerepet játszik. Sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése is zajlik a falak között.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Mindent a gyerekről  

Tömegesen jelenik meg a hanyag tartás és a lúdtalp már a legfiatalabb korban – derült ki a Szent Kristóf Szakrendelő gyerekeknek szóló szűrő és tanácsadó napján, ahol a mozgásszervi problémák mellett számos egyéb panasszal foglalkoztak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.