Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. szombat, Diána

Az előválasztás menete Magyar Györggyel - Negyedóra

Hírek   |   2021, szeptember 2 - 13:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ellenzéki előválasztáson nemcsak hét miniszterelnök jelölt közül választhatnak azok, akik elmennek, de a legtöbb körzetben arról is dönthetnek, ki legyen a közös képviselőjelöltje az ellenzéknek. A Civil Választási Bizottság elnöke, Magyar György elmondta, hogy kidolgozták a szabályokat, az etikai kódexet, megteremtették a szavazás feltételeit - a többi a pártokon múlik, amelyek most bizonyíthatják, ha nyernek, képesek lesznek együtt kormányozni is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.