Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Az önkormányzat újíttatta fel mosdókat a Gazdagrét-Csikihegyek iskolában

Hírek   |   2021, február 16 - 13:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola főépületi részében található fiú- és lánymosdók az elmúlt években rossz műszaki állapotba kerültek, elkerülhetetlenné vált felújításuk. Az idejáró gyermekek szülei, az iskola intézményvezetője ezt már évek óta folyamatosan jelezte a fenntartó Dél-budai Tankerületi Központ felé, de költségvetési forrás hiányában nem kerülhetett sor a felújításra. A jogos szülői panaszok miatt az iskola vezetése Újbuda önkormányzatához, Keller Zsolt területi képviselőhöz fordult segítségért. Újbuda vezetése a szűkös anyagi források ellenére egyöntetűen támogatta a beruházást.

2020. márciusában a vállalkozói ajánlatkéréséhez szükséges műszaki előkészítéssel és a költségvetés elkészítésével elindult a projekt, hogy az iskolaépület három szintjén elhelyezkedő, szintenként két-két gyermek mosdót felújíthassák.

A tavalyi évben a gyermekmosdók ütemezett (strangonkénti) felújítását elvégezték, a déli szárnyban szintenként egy-egy fiú/leány mosdóblokk újulhatott meg teljesen összesen három épület szinten. A munkálatok során a gépészeti és elektromos rendszerek teljes cseréjére is sor került. Idén januárban pedig a gyerekek birtokba is vehették a felújított vizes helyiségeket. Újbuda önkormányzata összesen bruttó 31 412.866 forintot fordított arra, hogy a Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola főépületének vizesblokkjait felújítsa.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ha valamire igent mondok, azt fel is vállalom  

A Moszkva tér című filmben vált ismertté a nagyközönség számára. Láthatjuk őt színházban, moziban, sorozatokban, tévéshow-ban, de a kamera másik oldalán is dolgozik. 2002 óta foglalkozik filmkészítéssel, az igazi áttörést a 2009-ben bemutatott Papírrepülők című nagyjátékfilm rendezése jelentette. Fal című kisfilmje megkapta az Európai Filmakadémia jelölését 2014 legjobb kisjátékfilmje kategó­riában. Szabó Simonnal beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.