Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szerda, Konrád

Digitális oktatásra kellene átállni - Nagy Erzsébet PDSZ

Hírek   |   2021, március 4 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már nem csak az iskolákban, de az óvodákban is nagy a gond, sok a fertőzött, így mindenképp szükség lenne arra, hogy az általános iskolák is átálljanak a digitális oktatásra, az óvodákban pedig elfogadják, ha a szülő a járvány miatt nem akarja az intézménybe járatni gyermekét, hanem inkább otthon tartja - mondta Nagy Erzsébetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ügyvivője. Emellett szükség lenne azoknak az anyagi támogatására is, akik a gyerekükkel otthon maradva nem tudnak dolgozni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.