Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Egry Gábor – Politikatörténeti intézet főigazgatója

Hírek   |   2021, január 15 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Politikatörténeti Intézet az egyik legfontosabb szellemi műhely Magyarországon. Az Orbán kormány kitúrta eddigi székhelyéről, mindent megtéve azért, hogy nehezítse a baloldali intézet működését - amely most Újbudán, a Villányi úton talált helyet magának, de értékes irattári gyűjteményét csak máshol sikerült elhelyezni. ezzel együtt, nem adják föl. Sőt. Erről beszél az Újbuda tv-nek Egry Gábor főigazgató. Aki támogatni akarja a Politikatörténeti Intézetet további információkat itt talál: http://polhist.hu/pti-adomany-koltozes/

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ha valamire igent mondok, azt fel is vállalom  

A Moszkva tér című filmben vált ismertté a nagyközönség számára. Láthatjuk őt színházban, moziban, sorozatokban, tévéshow-ban, de a kamera másik oldalán is dolgozik. 2002 óta foglalkozik filmkészítéssel, az igazi áttörést a 2009-ben bemutatott Papírrepülők című nagyjátékfilm rendezése jelentette. Fal című kisfilmje megkapta az Európai Filmakadémia jelölését 2014 legjobb kisjátékfilmje kategó­riában. Szabó Simonnal beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.