Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai

Hírek   |   2021, május 6 - 15:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 24-én országszerte kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai. Nemcsak a kávézók, éttermek vezetői, dolgozói várták már ezt a napot, de maguk a vendégek is nagyon örülhettek, hogy végre megihattak egy-egy jó kávét, italt, vagy ehettek valami finomságot kedvenc éttermük, cukrászdájuk, kávézójuk kínálatából.

A Bartók Béla úti helyekre későn érkezőknek várniuk kellett a szabad helyekre. A járványügyi előírásokat betartó teraszokon, az egymástól másfél méterre elhelyezett asztaloknál mindenhol teltházat láthattak azok, akik erre sétáltak. Megkérdeztük az embereket mennyire várták már a nyitás napját, milyen ünnep ez számukra. A vendéglátósok is felkészültek a fokozatos újrakezdésre. A Bartók Béla út egyik cukrászdájánál is nagy volt a forgalom.. Bár alapvetően mindenki nagyon boldog volt, hogy végre visszatérhetett az élet a Bartók Bulvard vendéglátóhelyeire, találkoztunk olyan emberekkel is, akik még óvatosak voltak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.