Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Máté Sándor motorversenyző legenda - HELYI ÉRTÉK

Hírek   |   2021, június 18 - 09:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

A régi motoros itt él a kerületben. Máté Sándor egyedülálló motorkerékpáros karrierjéről azonban keveset lehet tudni, mert sikereit az 1950-es, 1960-as években érte el, így az internet sem emlékszik kellő mértékben a mai is jó egészségnek örvendő sportlegendára. A Szent Imre-város Idősek Klubjában találkoztunk a gyorsasági és a moto-cross szakágakban is több bajnoki címet, nemzetközi sikert elérő versenyzővel. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen Sándor maga is nagyon szeret ide járni, jól érzi magát ebben a közösségben, sőt jelenlegi párját is itt ismerte meg .

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.