Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Minek hihetünk? Interjú Falus Ferenccel

Hírek   |   2020, november 26 - 17:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legnagyobb baj, hogy nem lehet hinni a kormány adatainak, akár valósak, akár nem - állítja dr. Falus Ferenc korábbi tiszti főorvos. 

Ha a számok igazak, akkor talán értek valamit az eddigi szigorítások. Ha nem igazak, de a kormány tudja mia valóság, akkor esetleg szigorítani fog újra. De ha neki sincs fogalma arról, mi történik, akkor nagy a baj. Nem lehet tudni itt mi lesz, telev ana város pletykákkal, pedig, mint Franciaországban, el lehetne mondani, milyen helyzetben, mit kell tenni. Csak annyit tudnuk mi biztosan, hogy a környezetünkben egyre több a beteg. És a ferőzöttek 20 százaléka orvosi segítségre szorul. A pedagógusok, egészségügyi intézményekben dolgozók tesztelése nagyon fontos. Sajnos ezek is azt mutatják, több a fertőzött, mint gondoltuk.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.