Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. hétfő, Alajos, Leila

Mit jelent a bérlakások elkótyavetyélése - Újbuda újság lapszemle

Hírek   |   2021, május 20 - 16:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mit jelent a bérlakások elkótyavetyélése, miért nem adják el mégsem a "saroktelket". A kerület fontos híreivel, kulturális ajánlóval itt az Újbuda. Trokán Anna és Bálint András interjú. Tudta, hogy a Boney M. együttes is elénekelte azt, amit Bálint Andrásnak Jancsó tanított még? Filmünnep az Újbuda tévén. Újbudára jön a Dürer kert. Tallér Edina és Dési János ajánlója. A lap itt is elérhető: Újbuda 2021/10. szám

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Öt új zöldség- és gyümölcskioszk Újbudán  

„Érik a ropogós cseresznye, viszek a babámnak belőle.” És viszek a családnak is. És a szomszédnak is. Mondjuk a Bikás parki kioszkból. Vagy a Váli utcából, esetleg a Tétényi – Bártfai sarkáról. Talán a Gazdagréti térről, vagy a Cirmos és a Menyecske utca találkozásától.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.