Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Mit jelent a bérlakások elkótyavetyélése - Újbuda újság lapszemle

Hírek   |   2021, május 20 - 16:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mit jelent a bérlakások elkótyavetyélése, miért nem adják el mégsem a "saroktelket". A kerület fontos híreivel, kulturális ajánlóval itt az Újbuda. Trokán Anna és Bálint András interjú. Tudta, hogy a Boney M. együttes is elénekelte azt, amit Bálint Andrásnak Jancsó tanított még? Filmünnep az Újbuda tévén. Újbudára jön a Dürer kert. Tallér Edina és Dési János ajánlója. A lap itt is elérhető: Újbuda 2021/10. szám

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.