Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Szamárköhögés - '56-ról Gárdos Péterrel (Filmünnep)

Hírek   |   2021, július 1 - 14:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gárdos Péter filmrendező néhány remek anekdotával idézi föl azokat a nyolcvanas éveket, amikor már lehetett filmet készíteni 1956-ról, de azért Nagy Imre még nem szólalhatott meg benne. Kellenek e a filmekhez olyan remek színészek, mint Hernádi Judit, Törőcsik mari, Garas Dezső - vagy elég csak a jó sztori? a következő kedélyes fél órában ez is kiderül.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.