Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. kedd, Paulina

Takarítás a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárnál

Hírek   |   2021, június 2 - 10:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda tisztasága fontos és közös ügye minden itt élőnek és a kerületben működő vállalkozásnak. Az összefogás ékes példája, hogy a Kärcher Hungária Kft. a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár környezetének megtisztítását vállalta. Május 18-án délelőtt az Etele út 55. szám alatti épületnek a könyvtárhoz felvezető lépcsőjét és a fönti fogadóteret tisztították meg magasnyomású mosóval.

A Kärcher Hungária Kft. magyarországi központja 2016 óta működik Újbudán. A vállalkozás világszerte ismert magasminőségű tisztítóiról, gépeiről, berendezéseiről. A cég fontosnak tartja mind itthon, mind külföldön, hogy kivegye a részét a társadalmi szerepvállalásból is. A takarítást az Újbuda Prizma segítette konténerrel és élő munkaerővel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Öt új zöldség- és gyümölcskioszk Újbudán  

„Érik a ropogós cseresznye, viszek a babámnak belőle.” És viszek a családnak is. És a szomszédnak is. Mondjuk a Bikás parki kioszkból. Vagy a Váli utcából, esetleg a Tétényi – Bártfai sarkáról. Talán a Gazdagréti térről, vagy a Cirmos és a Menyecske utca találkozásától.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.