Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Testvérvárosok ünnepe

Hírek   |   2020, november 12 - 09:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda már 24 éve ápol testvérvárosi kapcsolatokat szerte a világban. A Kárpátmedence határontúli, magyarok lakta vidékeinek városai, települései mellett több európai és ázsiai nagyvárossal, vagy azok egy-egy kerületével is együttműködésben, jó diplomáciai viszonyt tart fenn a főváros 11. kerülete. Hagyománnyá vált az is, hogy novemberben, a Kerület Napja alkalmából a testvérvárosok delegáltjai személyesen is ellátogattak Újbudára, ahol a polgármester személyesen köszöntötte őket, és közösen megkoszorúzták a Bocskai úton, az önkormányzat épülete előtt található Testvérvárosok oszlopát. Sajnos idén Újbuda 15 testvérvárosának képviselőit csak online tudta köszönteni Újbuda két vezetője: László Imre polgármester és Barabás Richárd alpolgármester.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Zöld Óvoda minősítéseket  

Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek december 1-jén személyesen adták át az "Örökös Zöld Óvoda" és a "Zöld Óvoda" címet igazoló okleveleket, és az ehhez járó jutalmakat öt intézményben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.