Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Történelmi traumák az ajtók mögött

Hírek   |   2021, november 2 - 09:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyitunk a múltra, hogy legyen jövőnk – ennek a mottónak a szellemiségében dolgozik a Közös Halmaz Alapítvány, és erre az ötletre épül az a Móricz Zsigmond körtéri kiállítása is, amit egyszerűen csak Ajtókként emlegetnek a fővárosiak. Az Örs vezér teret és a Madách teret is megjárt installáció nem kevesebbre vállalkozik, minthogy segítsen feldolgozni történelmünk súlyos traumáit.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott a vásár, elindultak az adventi programok  

Idén első alkalommal a Bikás parkban nyílt meg az Újbudai Adventi Vásár, amely december 24-éig kínál színes programokat. A borús idő ellenére már az első nap is karácsonyi hangulatban telt el.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.