Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

ÚTRAVALÓ - PURIM A BÉT SÁLOM ZSINAGÓGÁBAN - 2015.03.09.

Újbuda   |   2015, március 9 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Purim ünnepén a zsidók felolvassák a zsinagógában az Eszter könyvét és közösen ünnepelnek. Mindezt furcsa maskarákba bújva teszik. A Budapesti Zsidó Hitközség újbudai Bét Sálom zsinagógájában sincs ez másként, ahová azzal a céllal látogattunk el, hogy nézőink is betekintést nyerhessenek a helyi zsidó közösség életébe, hogy megismerhessük hétköznapjaikat, ünnepeiket.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.