Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Harmadik lett egy mérnökversenyen a BME-s hallgatók kombájngépe

Újbuda   |   2016, október 15 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Innovatív, könnyen mozgó kombájngépet terveztek és építettek mechatronikai mérnök alapszakos hallgatók, amellyel harmadikok lettek a Claas fiatal mérnököknek kiírt tanulmányi versenyén Törökszentmiklóson.

Forgács Gergely és Szabó András mechatronikai mérnökszakos hallgatók két társukkal, a Genezis csapat tagjaként, közösen neveztek be a Claas fiatal mérnököknek kiírt tanulmányi versenyére. Az volt a feladat, hogy megtervezzenek, majd megépítsenek egy olyan gépcsoportot, amely részben önjáró, alkalmas teniszlabdák és fakockák begyűjtésére és önálló szétválogatására. E mellett emberi erő segítségével helyváltoztatásra, illetve egy arató-cséplőgép (kombájn) néhány egyéb funkciójának végrehajtására is képes.

Fotó: bme.hu

A feladat sikerült, a fiatalok saját tervezésű kormányszerkezetüknek és egyedi, pontos és megbízható szeparáló alkatrészüknek köszönhették sikerüket: „kombájngépünk 45 fokban forgatta el a begyűjtött tárgyakat, és az átmérőjüket vizsgálta meg szétválogatás előtt.

A Genezis csapat tagjai: Forgács Gergely, Ignéczi Gergő, Sári József és Szabó András.

Forrás: BME

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.