Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. csütörtök, Gerzson

Idén is köszöntötték újév alkalmával a pedagógusokat

Újbuda   |   2017, január 10 - 15:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek minikoncertjével kezdődött a pedagógusok újévi köszöntése az önkormányzat dísztermében.

Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője szerint a tanári pálya nem csak szakma, hanem hivatás is. A pedagógusok újévi köszöntője során Platónt idézte, aki szerint „az igazi tudás mércéje a tanítani tudás”. Úgy látja, a kerületben végzett pedagógiai munka színvonala rendkívül magas, ami szerinte az önkormányzattal kialakított jó kapcsolatnak és az elvégzett beruházásoknak is köszönhető.

Januárban kerül sor Gazdagréten a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola új dzsúdó akadémia átadásra, ennek ellenére az önkormányzat nem csak a sport terén támogatja az iskolákat, hanem működésüket segítő beruházások is vannak. A fejlesztések már nemcsak a nyári leállás idején történnek, hanem folyamatosan. Hoffman Tamás polgármester ehhez példaként említette a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium könyvtárát, amelynek új könyvállománya egyre gyarapodik.

Molnár László alpolgármester is köszöntötte a pedagógusokat, tanárokat, tanítókat, óvodai nevelőket, bölcsődei gondozókat. Szerinte ők azért is szerencsések, mert évente ünnepelhetik az új tanév és az új esztendő kezdetét, ami lehetőséget teremt új fogadalmakra, újabb lendületre.

Az ünnepségen Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is részt vett. Lapunknak arról, beszélt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is sok feladat, számos újdonság várható mind kerületi, mind országos szinten is.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

170 éves a Magyar Honvédség  

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját ünneplő programsorozat kezdődött Indítását az 1796. február 20-án született Mészáros Lázár első hadügyminiszter előtti tiszteletből időzítették erre az időszakra.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.