Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Jégpályák éjszakája Újbudán is

Újbuda   |   2017, január 19 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Jégkorong Szövetség idén is meghirdette a Jégpályák Éjszakáját, amelyet január 21-ről 22-ére virradó éjjel rendeznek, a Magyar Hoki Napjának meghosszabbításaként. A rendezvényhez idén Újbuda is csatlakozott, így január 21-én este 23 óráig lehet korcsolyázni az Alle mögött. Természetesen a jégpálya ezen az éjszakán is ingyenesen használható, ezt követően pedig január 31-ig a normál nyitva tartás szerint - 8 és 21 óra között - vehetik igénybe a korcsolyázni vágyók. 

Újbuda Önkormányzata is csatlakozott a Magyar Jégkorong Szövetség által kezdeményezett Jégpályák éjszakája elnevezésű rendezvényhez. Ezáltal január 21-én (szombaton) este 23-ig lehet korcsolyázni a kerületi jégpályán. A decemberbe az Alle Bevásárlóközpont mögött megnyitott jégpálya január 31-ig működik; minden nap reggel 8-tól este 21 óráig tart nyitva a volt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola udvarán, a Kőrösi József utca 1-3-ban. Lehetőség van korcsolyabérlésre, ennek ára 140 cm alatt 600 forint, 140 cm felett 800 forint. A jégpálya használata ingyenes, a pálya mellet büfé is üzemel.

Tavaly közel 70 jégpálya csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a Múzeumok Éjszakájához és a Színházak Éjszakájához hasonló módon a korcsolyapályák éjszakai nyitva tartás mellett kedvezményekkel, extra programokkal várják a látogatókat. A Magyar Hoki Napja központjának számító Műjégpálya mellett országszerte és a határon túl is több jégpálya várja az érdeklődőket, ezek - folyamatosan bővülő - listája itt olvasható.

 

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.