Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. szerda, Márk

Kerület Hete: a hivatástudat teszi a jó szakembert

Újbuda   |   2017, november 14 - 09:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kerület Hete alkalmából idén is köszöntötték az újbudai díszdiplomás orvosokat, gyógyszerészeket, pedagógusokat és pályakezdő pedagógusokat. A diplomaszerzés óta eltelt idő alapján arany (50 év), gyémánt (60 év), vas (65 év) illetve rubin (70 év) oklevélben részesültek a díjazottak.

Idén több rubin diplomást is köszöntött a polgármester a Kerület Hete alkalmából. Többségük 90 éves is elmúlt már és megközelítőleg 33 éve nyugdíjas. Mentsik Győző egykori pedagógus, egyetemi tanár, a Műszaki Főiskola egyik alapítója vasdiplomát kapott. A 87 éves tanár út-és vasútépítést tanított a Budapesti Műszaki Egyetemen. Szerinte a hivatástudat kialakulásának része, hogy a tanár legyen barátságos a hallgatóival, ugyanakkor ne „bratyizzon” velük. - Az is fontos, hogy a diákok folyamatosan dolgozzanak terepen és tanuljanak is – tette hozzá. Hoffmann Tamás polgármester az ünnepségen emlékeztetett, hogy az elmúlt években javult az orvos és pedagógus szakmák társadalmi presztízse. Úgy véli, az egészségügyben és oktatásban dolgozók egyszerre hitvallást tettek és hivatást is szereztek munkájukkal. - Mindkét területen felelősségteljes gondolkodásra és közösségteremtő erőre van szükség – tette hozzá. A polgármester szerencsésnek tartja, hogy a kerületben lévő magas színvonalú oktatási intézmények ide vonzzák a tanulni vágyókat, akik sok esetben itt maradnak, hogy tudásukkal és tevékenységükkel is gazdagítsák Újbudát, erősítsék a kerület közösségi erejét. Ezt a példát támasztja alá Bárdi Enikő is, aki a köszöntött pályakezdő pedagógusok körét gazdagítja. A Farkasréti Általános Iskolában tanult, ahol jelenleg elsősöket tanít. Számára nem volt kérdés, hogy „mi lesz, ha nagy lesz”, már 3 évesen sorba ültette plüssmackóit és magyarázott nekik a rögtönzött katedráról. Bárdi Enikő szerint a jó pedagógus titka a hivatástudatban és a szeretetben rejlik.

A köszöntöttek listája itt olvasható: 

diszdiplomas_orvosok_fogor_gyogyszereszek2017.doc

diszdiplomas_pedagogusok2017.docx

palyakezdo_pedagogusok2017.doc

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fővárosi Közgyűlés: júliustól drágul a taxizás  

Júliustól drágább lesz Budapesten taxival utazni: a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében. Határoztak a Lánchíd felújításáról is, ami szeptemberben kezdődik és várhatóan 2021 június végére fejeződik be.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.