Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Szerdáig jelentkezhetnek középiskolába az általános iskolások

Újbuda   |   2017, február 13 - 12:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerdáig jelentkezhetnek az általános iskolások a nappali tagozatos középiskolákba - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.
Az általános iskola 8. osztályosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéshez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) "állítja elő", és a lapokat megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalba. A jelentkezési lapok és a tanulói adatlap általános iskolai továbbításának határideje egyaránt február 15-e.
A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők maguk küldjék meg a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, a tanulói adatlapjukat pedig az OH-hoz, de a szülő kérése alapján az általános iskola is megszervezheti ezt.
A kitöltőprogram, valamint a dokumentumok a www.oktatas.hu honlapon a köznevelés/középfokú felvételi eljárás/aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt, "Az egyéni jelentkezés menete a 2016/2017. tanévben zajló középfokú felvételi eljárásban" linkre kattintva érhetők el.
Ha a jelentkező nem jár magyarországi általános iskolába (mert egy külföldi általános iskola vagy egy magyarországi középiskola tanulója), de részt kíván venni a felvételi eljárásban, akkor egyéni jelentkezőként, a fent leírt módon kell jelentkezést benyújtania.
A jelentkezési lapo(ka)t és a tanulói adatlapot könyvelt postai küldeményként célszerű postára adni - közölte az Oktatási Hivatal.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.