Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Verseskötetet mutattak be a Malomban

Újbuda   |   2016, november 22 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sárhelyi Erika "Hétköznapi Józanság" című első önálló verseskötetét mutatták be nagy sikerrel az Összefogás Újbudáért Egyesület Malom Közösségi Terében.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő szerint bensőséges, szép élménnyel gazdagodhattak a délután résztvevői november 19-én. Nagy öröm volt számára, hogy a "Szemlélődők" irodalmi est sorozat keretében - melynek célja, hogy főként a kerületben élő művészeket ismertesse meg a közönséggel - most olyan alkotó első verseskötetét mutathatták be, akinek már volt önálló estje a Malomban.
Sárhelyi Erika verseivel már több díjat nyert országos pályázatokon, kötetével pedig régi álma vált valóra, amely „versválogatás, tehát több mint egy évtizednyi rímbe szedett gondolat és lélekrezdülés - prózai életemből szőtt lírai önvallomás".
A versek Szórádi Erika színművésznő előadásban és a Facélia Együttes megzenésítésében hangzottak el, a beszélgetőtárs Baráth Andrea volt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.