Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika

Újabb 200 ingyenes antitest vizsgálat

Az IgG 60+ Program keretében újabb 200 db szűrővizsgálat elérhető.

Parkolási engedélyek meghosszabbítása 2022. március 31-ig

Újbuda Önkormányzata minden érvényes lakossági, gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulás érvényességi idejét meghosszabbította 2022. március 31. napjáig. A lakosság részéről további ügyintézést nem igényelnek.

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

Változik Újbuda-központnál a Fehérvári úti villamosok közlekedése

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok július 31. és augusztus 22. között nem tudnak áthaladni a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, mert felújítják a csomópontban lévő villamosvágányokat. A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

Okos Gizella Ház megszentelésének 40 éves évfordulója

XXIII. János pápa szerint „…Gondoskodni másokról – betegekről, elhagyottakról, öregekről és szenvedőkről – ez teszi az egyházat Anya-szentegyházzá..” Ennek szellemében nyitotta meg kapuit az intézmény első vezetőjéről elnevezett Okos Gizella ház 1981. július 28-án a Dayka Gábor utcában.

Új gyógyszertár Őrmező központjában

A július 22-én hivatalosan is átadták Őrmezőn a Benu Gyógyszertárat, a városrész centrumában, a Vőfély utca 2 szám alatt. Az avató ünnepségen a Benu Magyarország Zrt. vezetői, a gyógyszertár dolgozói, és László Imre, Újbuda polgármestere vett részt.

Milyen legyen Újbuda megújuló zöldfolyosója?

Újbuda Önkormányzatával együttműködésben a helyi lakosok és érdeklődők bevonásával indult el a Déli Körvasút környezetrendezésének és a beruházáshoz kapcsolódó - a Hamzsabégi út Budaörsi út felőli végétől egészen a Dunáig elnyúló – új Újbudai Zöldfolyosó közösségi tervezése.

Kultúra :

Közösség & építészet – ma este ismét Pecha Kucha!

Időpont: 
2021július2020:15

Ismét szabadtéri Pecha Kucha este, ezúttal Újbudán. A Kortárs Építészeti Központ és Újbuda Önkormányzata közösen, az URBACT Come in! projekt részeként szervezi az eseményt, mely ingyenes látogatható.

Megújul a Vahot utcai rendelő

A következő hónapokban befejeződik a Vahot utcai rendelő teljes felújítása. A munkálatok alatt a rendelés zavartalanul üzemel.

Sport :

Nem csak az idősek problémája: Otthon elvégezhető gerinctorna videón - Újbudai életmód-blog, 9. rész

A koronavírus-járvány miatti nehéz időszakban különösen fontossá vált az otthoni mozgás, az egészséges étkezés és életmód, valamint az ehhez kapcsolódó témakörök. A kérdéskörben Németh Nóra, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. munkatársa, sportszervező, kosárlabda és erőnléti edző, életmód és táplálkozási tanácsadó, illetve sportjóga-oktató indított életmód-blogot Újbuda polgárainak. Ezúttal egy mindenkit érintő kérdés, a gerinc egészsége a téma, amelynek megőrzéséhez az alábbi gyakorlatsor rendszeres végzése is nagyban hozzájárulhat.

Kultúra :

Természetvédelem, tudomány, klímaváltozás

Időpont: 
2021július1918:00

3 ismert biológus, akik nem csak egy évfolyamban végezték tanulmányaikat az ELTE TTK biológus szakán, hanem ugyanazért a célért is dolgoznak: egy élhetőbb, egészségesebb, zöldebb világért, a természettel harmóniában élő társadalomért.

Újbudai közlekedési infó

Éjszakai lezárásra lehet számítani a Dombóvári úton a Rákóczi híd alatt, július 16-ig 21 órától másnap 6 óráig. Kerülni a Bogdánfy utca–Irinyi József utca útvonalon is lehet. Ideiglenesen megváltozik a 901-es éjszakai autóbusz útvonala és megállói is.