Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

Melyik közterület viselje Törőcsik Mari nevét?

Ön dönt! Szavazzon, Újbuda melyik közterületét nevezzük el Törőcsik Mari színművésznőről?

6000 ingyenes teszt 60 felettieknek

Lakossági tájékoztató ingyenes ellenanyagszint mérés, valamint ingyenes antigén gyorsteszt elvégzéséről

Parkolási engedélyek meghosszabbítása 2022. március 31-ig

Újbuda Önkormányzata minden érvényes lakossági, gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulás érvényességi idejét meghosszabbította 2022. március 31. napjáig. A lakosság részéről további ügyintézést nem igényelnek.

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

Kigyulladt a Szent Imre Kórház vasárnap reggel, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és kora délelőttre eloltották a lángokat. A tűz keletkezési okát a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg is vizsgálja. Elsősorban a füst miatt 56 beteget kellett áthelyezni, egy nő életét vesztette a tűzben.

Zöld jelzés a Duna alatti vasútnak

Megkezdődhet a Kelenföld és a Nyugati pályaudvar összekötésére tervezett, részben a Duna alatt futó vasúti alagút tervezésének előkészítése, miután a kormány elfogadta a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS).

Pro Cultura díjat kapott Faur Zsófia és Bosznai Tibor

"A kultúra sok és sohasem egy ...A kultúra mozgás, a kultúra út. Járjunk együtt rajta közösen!"
Ezekkel a szavakkal köszöntötte Bakai-Nagy Zita az idei Pro Cultura Újbuda díjátadó ünnepségen megjelenteket.

Szűrhető a poszt-Covid-szindróma

A Covid az a fajta kór, amiről ha azt hiszi az áldozat, megszabadult tőle, kiderülhet, hogy hagyott egy kis emlékeztetőt; kutatásokból már tudható, hogy a szívtől a vesén át a pajzsmirigyig okozhat hosszabb-rövidebb távú tüneteket. A poszt-Covid-szűrés átfogó képet ad a páciens állapotáról, és rejtőzködő működési zavarokra is rávilágít.

Továbbzöldültek az újbudai óvodák

Decemberben négy óvoda nyerte el az Örökös Zöld Óvoda vagy a Zöld Óvoda minősítést Újbudán. Azok az intézmények pályázhattak a címekre, amelyekben kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek környezettudatos nevelésére. Az óvodákat pénzügyi elismerésben is részesítette az önkormányzat, amit Orosz Anna alpolgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester karácsony előtt adott át.

Elhunyt Dobos Attila

Dobos Attila táncdalai generációk számára jelentettek örömet, kikapcsolódást. Az Isten véled, édes Piroskám, a Mama, a Boldogságtól ordítani tudnék a legkedveltebb hazai örökzöldek közé tartoznak.

Igazolvány kizárólag oltottaknak

Február 15-étől oltási igazolvánnyá változik a mai védettségi, és csak azok számára lesz érvényes, akik már megkapták a harmadik oltást, vagy a másodikat hat hónapnál nem régebben vették fel – derült ki a múlt heti kormányinfón.

Városközpont: Újbuda elutasítja a terveket

Nem feleltek meg az elvárásoknak a Kelenföldi Városközpont megvételére beérkezett pályamunkák. Újbuda Önkormányzata eredménytelennek nyilváníthatja a tavaly kiírt pályázatot.

A budapesti gettó felszabadulása

Fortepan/Jevgenyij Haldej

1945. január 17-én szabadították fel a szovjet katonák a pesti gettót, ahol sok tízezer zsidó embert zsúfoltak össze. Közülük rengetegen nem élték meg a felszabadulást: megfagytak, éhen haltak vagy megölték őket. A Sztójay-kormány idején a vidéki magyarországi zsidóság jelentős részét deportálták – azaz a biztos halálba küldték őket Auschwitzba –, míg a katonakorú férfiakat a munkaszolgálatban gyilkolták.

Újbudai Egészségfejlesztési Iroda

Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy új szolgáltatási forma az egészségügyben, kerületünkben két éve elérhető a kerületi lakosok számára. Célja a prevenció, vagyis a megelőzés; korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmódbeli szokások javítása a lakosság körében.

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.