Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Elmarad a közmeghallgatás

Tájékoztatom a Tisztelt újbudai polgárokat, hogy a Képviselő-testület 114/2020. (IX. 24.) XI.ÖK határozata szerint 2020. december 3-ra meghirdetett közmeghallgatás a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet alapján – mivel a Képviselő-testület nem ülésezhet – elmarad.

További korlátozások lépnek életbe kedd éjféltől

A miniszterelnök bejelentette, hogy ha kedden az országgyűlés megszavazza 90 napra a veszélyhelyzet meghosszabbítását, akkor Ausztriához hasonló korlátozásokat vezetnek be 30 napra:

Elkezdődött az őszi nagytakarítás

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével őszi  nagytakarítási akciót szervez október 26. és december 4. között.

I. Őrmezei Töklámpás Kiállítás

Évről évre egyre népszerűbb október végén töklámpást készíteni, ezért Bába Szilvia és Junghausz
Rajmund, Őrmező önkormányzati képviselői úgy gondolták, idén teret adnak az ott lakók remekműveinek bemutatására.

Elkészült a felújított Petzvál park

A Petzvál park területén – a közösségi tervezés során meghatározott alapelveknek megfelelően – a felújítás során pihenőparkot alakítottunk ki.

Óvoda épül a Duna-menti térségben

A napokban került aláírásra Újbuda Önkormányzata és a Metrodom Duna Alfa Kft. között a tervezett River lakópark kapcsán kidolgozott településrendezési szerződés.

Hóvirágtól a naspolyáig

Molnár István Mihály nyerte meg idén a Magyarország Legszebb Konyhakertje díjat a Zártkert 3. vegyes kategóriában. A 77 esztendős, születése óta a kerületben élő hobbikertész a Gellért-hegy oldalában műveli kertjét.

Kultúra :

Online fogadóóra Barabás Richárddal

Időpont: 
2020december0716:00

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem lehet élő fogadóórákat tartani. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy a mostani helyzetben is lehetőségük legyen az újbudaiaknak kérdezni, a problémákat jelezni felénk.

Nagyon sokat segített az élet- és emberismeret

Fotó: Kultúra.hu/Hartyányi Norbert

Idén négyen kapták meg a kerület legmagasabb elismerését, az Újbuda díszpolgára címet, köztük a Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, drámaíró, dramaturg, Szakonyi Károly. A nyolcvankilenc éves művész a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházi Tagozatának alapítója, az MMA Nemzet Művésze díjának kitüntetettje.

Zöld kertek a Zöld Szigettel

Kétmillió forintos keretösszeggel hirdette meg idén Újbuda Önkormányzata a Zöld Sziget pályázatot, amelynek célja a környezetszépítő törekvések támogatása.

Elhallgatás helyett

A Fővárosi Önkormányzat Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete című projektjének (www.elhallgatva.hu) résztvevőjeként keres a fővárosi levéltár olyan személyes vagy családi iratokat és irathagyatékokat (napló, levelezés, feljegyzés, visszaemlékezés, interjú, hivatalos jellegű irat, vagy okmány, fotó stb.), amelyek a 20. század háborúit és forradalmait átélők mindennapjaiba engednek bepillantást. 

Magunkat kell megvédenünk

Amíg nincs hatásos vakcina, addig magunkat kell megvédenünk – állítja dr. Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, aki szerint hamis dilemma, hogy azért nem szabad több korlátozást bevezetni, mert akkor mi lesz a gazdasággal.